28 Şubat 2009 Cumartesi

Çeri turplu salata



ceri domatesi gördümde çeri turpu da baküde gördüm,aman ne büyük saadet:))

Ton balıklı salata



tabiki salata deyince akla gelen ilklerden ton balıklı salata...

Zeytinli salata


özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi zeytinli salata..

Meyve salatası



farklı bir dizaynla hem yemekten zevk alacagınız,benim gibi mutfak canavarlarının ise hazırlamaktanda zevk alacagı meyve salatası...

Güllü salata




yemek yapmanın veya birşeyler hazırlanmanın en güzel yanı ismini uydurabilme hakkına sahip olabilmeniz bence..bu salatanın adını da yanılmıyorsam güllü salata diye kulagına okumuştum:))

Bildiğin salata:))



kuru soğansız salata birşeye benzemezzz diyenlere...

Kuru soğanlı muhteşem yaz salatası...




kuru soğanlı muhteşem yaz salatası...

27 Şubat 2009 Cuma

Minik kanepeler

küçük kanepeler(bu söze hala gülerim) atıştırmalık için iyi bir seçim.ben bu sabah kahvaltı için hazırladım,ama bence kahvaltıdan ziyade ara öğün gibi hafif bir geçiştirme için daha iyi bir tercih..sevgili saliha dan caldım fikri:))aslında ben kıvrılabilen,kaşardan daha ince hamburger peyniri kullandım kıvırıp süslemek için,ama ortamın ısısını hesap edemedim,ısıdan dolayı kırıldı..daha da zenginleştirilebilir,mesela zeytin ezmesiyle...tercihi size bırakıyorum..



Lahana Sarması




Tadını çokk sevmeme ragmen yapmayı hiç sevmediğim bir yemek lahana sarması..sararken şekle girmeyen lahanalara gıcık olurum,kalın yerlerini kesip atmak lazım,iç harcı hazrılamak ayrı bir ugraş..yalnız şimdi farkettimki özendirici bir yazı olmaktan tamamen uzaklaşmış bezdirici bir yazı olmuş,bende bir ayrıyım yani..neyse lezeti şahaneydi diyerek durumu toparlamak istiyorum:))





evet..önce iç harcımızı hazırlayalım...


  • 1 büyük boy kuru soğan

  • 200 gr kuzu eti

  • 1 su bardagı pirinç

  • 3 yemek kaşıgı sıvıyağ

  • yarım demek dereotu

  • kimyon,tuz,toz kırmızı biber

  • 3 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşıgı salça

  • kavurma işleminden sonra biraz su ekleyerek iç harcı pişirin,sararken daha kolay olur.ayrıca lahanaları çok haşlamamaya özen gösterin ki sararken yırtılmasın.ben lahanayı haşladıgım suyu dökmüyorum,lahanayı pişirirken yapacagım salçalı suyu ondan kullanıyorum.zayıflatma özelliği var ya lahana suyunun:))

  • hepinize gıcık ola ola lahana sarmalı günler,yerken gıcık oldugunuz anları unutacaksınız merak etmeyin:))

Yeşil mercimekli tel şehriye çorbası


şimdi bunu yazmadan olmaz...

bugün lahana sardım,ve yanına

çok agır olmayacak hafif birşeyler arıyorum kafamda..birine gittiğimiz gün geldi aklıma..kadın lahana sarması sarmıştı ve yoğurt çorbası yapmıştı:)))insan bazen düşünemiyor belkide...

neyse dedikodudan kaçalım,tarife gelelim.

ölçü yazmayacagım çünkü malumunuz üzre herşeyde ölçü kullanmıyorum.sadece bu çorbanın domatessiz,yeşil mercimeksiz,tereyagsız olmayacagını olsada lezzetli olmayacagını ekliyorum ,işin püf noktası bu.birde naneyi ve baharatları çorba piştikten sonra ilave etmek...naneyi yağla kavurmak ister istemez tadını acılaştırır...deneyin..hepinize afiyet olsun..

26 Şubat 2009 Perşembe

Makarna Adam




çok klasiktir,ama cocukların hoşuna gider...yemek yapmak bir sanat,yedirmek başka bir sanatmış,öğrendim...

Ekmeküstü Pizza




görüntüsüyle bile iştah açan bir kahvaltılık..
çıtır çıtır tost ekmegi...
benim evde tost mak. olmadıgından ben ekmeği önce ekmek kızartma makinesinde kızarttım,sebep?fırına attığımda ekmeğin kızarmasını beklemeye gerek yok,kaşar eriyince sucuklarda hafif pişince fırından çıkarın..okeydir...
bu arada biz çocukken annemin çok sık yaptıgı birşeydir bu..ekmekli pizza mı dedik tam hatılamıyorum..ama annem duymasın görüntüsü böyle güzel değildi:)) annem içine bir yumurta da kırardı belki ondan..
ama ne olursa olsun hiç bir şey annenin evindeki gibi lezzetli değil,süsü püsü yerinde ama,o bir evi yuva yapan koku sadece annenin evinde var galiba...uzaktayım ya,özlem bastı içimi...


Kaygana




Karadenizin kayganasının benim elimden çıkmış hali... tarifi nasıl vereyim diye epey düşündüm ama... ölçü kullanmadıgım için... sadece içindekileri yazmakla yetinecegim..arzu edenler googledan bi search yaparlar:)) maydanoz,kaşar peyniri,tuz,karabiber,4 yumurta,süt,un,kabartma tozu..

Fırın Patates



Fırında patates benim vazgecilmez pazar kahvaltısı alternetifimdir kendileri... hem kızartma gibi ağır değil,hemde sıcak sıcak kahvaltının aranan nesnesidir... ek püf nokta fırına tarken hiç su koymamak...kabuklarınıda bir fırça yardımıyla güzelce yıkamalı...

Kahvaltılık Adam





çok basit,ama görüntüsüyle iştah açan bir kahvaltılık...sürülebilir beyaz peynir,salam,yumurta,zeytin,domates..işte olay budur:))

Karnıbahar Kızartması(hafif)




şimdi kızartmanında hafifi mi olur amma sallamış diyenlerin oldugunu duyar gibiyim..ben anlatayım,siz karar verin.. bu karnıbahar çok şahane lezzetli birşey bence..ama ne yazık ki kıymalı da olsa etli de olsa ben karnıbaharın yemegini bir türlü sevemiyorum..amaa kızartması olunca mevzu,tabak dolusu yiyorum..bu kızartma yöntemini kayınvalidemden gördüm,hakkaten hem kızartma tadında hem de az yaglı yerken insan vicdan azabı duymuyor..(bu sıralar pilates yaptıgım için yediğim her ekstra şeyde vay benimmm yaptıgım karın egzersizlerineeee diyorum:))) yapılışını ise şöyle özetleyeyim..az tuzlu suda haşlanan(eriyinceye kadar haşlamayın hafif diri kalsınki kızartmada problem çıkarmasın) karnıbaharları,yumurtaya bulayıp,kızartma yağı kadar fazla olmayan hafif yağlı teflona sırayla yerleştirip kapagını kapatıyoruz...kızaran yüzlerini değiş tokuş edip diğer tarafında kızarmasını sağlıyoruz..afiyetle yiyoruzzz...



Fırında patates-köfte





FIRINDA PATATES-KÖFTE
Hafif yağda ön kızartma ile tüm sebzeler kızartılarak(patates,kabak,havuç,patlıcan,biber) fırın tepsisinin içine alınır.üstüne köfteler dizilir ve az salçalı su ile ısıtılımış 200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır.köftesi gayet sıradan bir köfte,rendelenmiş soğan,sarımsak,salça,1 yumurta,maydanoz,ekmek içi,köfte baharatı ile hazırlanmıştır.
ancak aklınızda bulunssun bugün baktım ki yetmeyecek kıyma,dolayısıylada köfte sayısı da az çıkacak,dünden kalan pirinç pilavım vardı(veya hemen haşlayabilirsiniz) bir miktarda onu ekledim ölçüyü artırdım,yerkende hiç belli değildi..hepinize afiyet olsun...

Fırında Tavuk




FIRINDA TAVUK
hemen söyleyeyim nar gibi kızarması fırın poşetinden değil,eee baküdeyim imkansızlıklar içinde savaş veriyorum diyorum,sizde fırın poşetim felan var sanmayın...ankarada vardı dolabımda,ah ah...neyse,bakünün iyi yanıda herşey köylerden geldiği için çok lezzetli oluyor...fırına vermeden önce ben mutlaka haşlarım,ama öyle tel tel pişene kadar değil tabiki...sonra sütüne fırçayla sıvıyağ sürerim,nar gibi kızarır...afiyet olsun..

Tereyağlı Erişte


Tereyağlı Erişte çocukken köy yemegi diye küçümseyip yemediğimiz bu yemek,şimdilerde benim soframın vazgeçilmezi oldu..kimileri makarna gibi suda haşlayıp pişirsede,ben pilav gibi kavurarak pişiriyorum,üstüne birazda acı toz biber serpiyorum,rengi biraz daha kırmızı olsun diye...makarna ve türevlerini sevenlere....

Sulu Köfte




SULU KÖFTE
başka yerlerde de ünlümüdür bilmem,ama bizim kayserinin meşhur yemegidir sulu köfte..hatta bazen anneme takılırım,dönüp dolaşıp dayanmış kayserililer bulgura diye..biraz yorucu olsada lezzeti için değer..

  • malzemeler(4 kişilik)
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardagı köftelik bulgur
  • 1 silme yemek kaşıgı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşıgı kimyon
  • 1 çay kaşıgı karabiber,kırmızıtoz biber
  • 1 tatlı kaşıgı salça
  • yarım çay bardagı su
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • yapılışı:bütün malzemeler karıştırılarak çiğ köfte gibi yoğurulur.yaklaşık 25 dk ara vermeden özleşinceye kadar yoğurmak önemli,yoksa köfteleriniz suda kaybolur,bulgur pilavına döner:))yoğururken hafif hafif elinizi ıslatarak köftenin özleşmesini kolaylaştırabilirsiniz.daha sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılarak bir tepsiye üstüste gelmeyecek şekilde konur.
    diğer yanda orta büyüklükteki kuru soğanı yemeklik doğrayarak sıvıyağla beraber kavurulur,1 orta boy patatesi de küp küp doğrayarak ilave edilir,sonra salçası da konarak kavurulur.üstüne kaynar suyu ilave edip(köftelerinize göre ayarlamayı siz yapacaksınız) kaynayan suya köfteler eklenir,piştikten sonra üstüne nane atılır.dinlendirerek servis yapılırsa daha lezzetli olur..

Tavuklu Pirinç Pilavı



  • TAVUK SOTE-HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVI TAVUK SOTE İÇİN
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 paket tavuk göğsü
  • yarım demet maydanoz
  • pul biber,karabiber
    yapılışı:küp küp doğranmış tavuk etlerini hafif sıvıyağda,ince doğranmış soğanlarla beraber suyunu bırakıp çekene kadar soteliyoruz,baharatları,ince kıyılmış maydanozları ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıyoruz.

Bulgur Pilavı


BULGUR PİLAVI
herkesin bir pilav sırrı mutlaka vardır,benim bu pilavdaki sırrım domatesi bol kullanıp,salçaya az ihtiyaç duymak...ve tabiki 1 -2 diş sarımsakı nce ince doğramak..çok lezzet katacagından emin olun...

Yumurta salatası

kahvaltı yemeklerin kralıymış..e hakkatende öyle..bir demlik çayı yalnız başıma içtigime göre:))gerci son günlerde kızımda benimle beraber kahvaltı ediyor ..önce onun karnını doyururdum eskiden,şimdi yemek istediklerini parmagıyla gösterip ıh ıh ıh diye sürekli tekrarlıyor...

kimselerden uzakta kızım bana yoldaş oldu,arkadaş oldu..umarım kahvaltıyı,çayı seven biri olur da uzun sohbetlerde beraber içeriz anne-kız...neyse canım anneminde severek yaptıgı,tabagın dibinide beraberce ekmekle sıyırdıgımız günleri iyi hatırlarım:))
haşlanmış yumurtayı asla yalnız yemem ben,mutlaka salata...çok sağlıklı yaşayan bir şahsiyetimdir:))
malzemeleri söylemeye gerek yok,yeşillikler,limon,pul biber olmazsa olmaz..herkese afiyet olsun...

Kuzu etli sebzeli pilav





daha önce domateslisini felan denemiştim ama patlıcanlısını bugün denedim,açıkçası domateslisi daha güzel,ama domateslerin görüntüsü pek hoş değil,ama bununda görüntüsü daha güzel,herşey tane tane...yapın ve siz karar verin..ve mutlaka servisten en az 1 saat önce hazırlayın,pilav demlendikçe güzelleşiyor çünkü...

hemen tarife geciyorum

malzemeler
  • 200 gr kuzu eti

  • 2 adet orta boy patlıcan

  • 2 adet orta boy havuç

  • 1 kutu mısır konservesi

  • 1 tatlı kaşıgı tuz

  • 1 çay kaşıgı şeker

  • 3 su bardagı su

  • 2 su bardağı pirinç

  • yapılışı:ilk iş pirinci güzelce soğuk suyla yıkayıp,ılık tuzlu suda bekletelim.bu arada ocaga çok küçük küçük doğranmış kuzu etlerini az yagda kavuralım suyunu bırakıp-çekene kadar pişirelim.diğer yandan az yağda alacalı,küp küp doğranmış(tavla zarı) patlıcanları kızartalım.ardından aynı yağda havuçları kızartalım,fazla yagını kagıt havlu ile alalım.teflon tencereye hiç yağ koymadan kızarttıgımız patlıcanları,havuçları,konserve mısırı,etleri alıp hafifce kavuralım.daha sonra pirinci de ekleyip biraz daha kavuralım,1 çay kaşıgı şekeri ekleyelim ve suyunuda ilave edelim,pirincinizin cinsine göre suyunu biraz daha ekleyip/azaltabilirsiniz.mutlaka dinlendirerek servis yapın.pilavın rengi etten dolayı biraz kahverengi olabilir,normal pirinç pilavı gibi bembeyaz olmasını beklemeyin.

Domates Çorbası



en sevdiğimmmm çorbaaa diyenleri duyar gibiyim..annem pek yapmazdı,hatta hiç yapmazdı,neden yapmazdı acaba..bizim kültürümüzde böyle içinde tanesi olmayan corba pek sevilmiyor belki ondan.genelde mecimekli,erişteli çorbalar yani taneli çorbalar daha çok seviliyor,belki ondan...

ben bu çorbayı ilk olarak izmirde bir şişköftecide gece 3 gibi içmiştim...o gün bugündür çok severek yaparım,biraz zahmetli olsa bile...en çok et yemeklerine yakışır diye düşünürüm nedense...bugün yaparken ebru nisayla arada bir ilgilenmek durumunda kaldım ama neyseki topak topak olmadan ve sütünü fazla kaçırmadan işi kotardım...bebekler içinde çok besleyici bir çorba,domates içinde likopen olan bir sebze,ve pişirilerk yenmesi vitamin açısından daha da önemli.içinde süt de var,e daha ne olsun, 1 yaşından büyük çocuklar için vazgecilmez...

genelde ölçü kullanmasam bile bugün ölçüyle yaptım


  • 4 orta boy domates

  • 1 yemek kaşıgı un

  • 1 tatlı kaşıgı domates salçası

  • 2 cay bardagı süt

  • 1 çay bardagı su

  • üzeri için kaşar peyniri

  • 2 yemek kaşıgı tereyağ

  • tuz,karabiber

  • yapılışı:yağı eritin,tereyağı eritirken mutlaka yanmamasına özen gösterin yoksa tereyağ yüzünden bütün çorbanız kötü kokar.unu ekleyip iyice karıştırın,hiç kavurmadan rendenin en küçük yerinden rendelenmiş domatesleri ekleyin,eğer domateslerin suyu çok azsa su ölçüsünü biraz arttırın.çorbayı kaynaya kadar güzelce karıştırın,topaklanmamasına özen gösterin.kaynadıktan sonra,sütünü ekleyin,bir müddet daha kaynatın,daha sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın.biraz soğuduktan sonra dilerseniz rondodan gecirin,dilerseniz tel süzgecten(ben her zaman tel süzgeci tercih ediyorum,ronda biraz köpürtüyor ve sanki tadını kaçırıyor)

  • servis için isterseniz kıtır ekmek,isterseniz rendelenmiş kaşar tercih edin...afiyet olsun..

25 Şubat 2009 Çarşamba

çikolatalı tavuk gögsü


ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ
artan,yenmeyen keki ne yaparsınız?hemen üstüne bir muhallebi-tavuk gögsü tarzında sütlü birşey yapar,üstüne de meyve,çikolata ne bulursam eklerim...ürünü satış çok önemli unutmayın:))
burdaki kek,portakallı kakaolu kek...(ben sevmedim portakal tadını)
dolayısıyla da çok yenmeyince klasik tavuk gögsü tarifimi yaptım.neydi o tarif?oktay usta saolsun...
1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız

Un Kurabiyesi


1 paket margarin
1 çay bardagı sıvıyağ
4-5 yemek kaşıgı pudra şekeri
4-5 yemek kaşıgı bugday nişastası
1 paket vanilya

Sütlaç

  • 1 Su bardağı Şeker
  • 4 su bardağı Süt
  • 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
  • 1 silme kaşık Nişasta
  • 1 silme kaşık Pirinç Unu
  • Hazırlanışı :1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür. Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır.Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir. Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır. karıştırmaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.


Kızımın İlk Dogum Günü Pastası



bende bir zamanlar herşey el emegi olsun hazır birşeyler olmasın isterdim..ama baküye gelince bir çok şeyi pratik olarak halletmem gerektiğini gördüm ve yazıkki keşke bunu daha önce görseymişim..
türkiyede olsa bu yaş pastayı ugraşır kekini felan yapardım..ama hazır kekle de gayet güzel oldu..tavsiyem 1 tatlı kaşıgı neskafeyi 1 su bardagı sıcak suya karıştırın,birazda şeker atın,keki bununla ıslatın,abartmayın fazla acılaşmasın..çoklezzetli,kahveyi sevenler bayılacakal...allahtan dileğim ikinci doğum günü pastasını ankarada kendi evimde yapmak...

Tiramisu


TİRAMİSU son günlerde hangi kanalı açsam tiramisu yapıyor millet..yok öyle olmaz,yok böyle olur..maskarponeyle mi yapılır,labneyle mi..ben ikisiyle de yapmadım..onun yerine yaptıgım kremanın içine 1 paket kremşantiyi hazırlayıp ekledim..nedense tuzsuz bile olsa bir tatlıya peynir koyma fikri bana sıcak gelmedi... görüntü güzel,peki lezzet nasıl..çok şahane değil sebebi benim tarifimde değil aslında..çok hafif bir tatlı,meyve yok,çikolata yok,şekerleme yok.basit olması sebebiyle ağır yemeklerin arkasına yenebilecek bir tatlı olmalı bence...deneyin kararı siz verin..
  • kreması için
  • 3 yemek kaşıgı un(ben yarı yarıya nişasta koydum)
  • 3 yemek kaşıgı şeker
  • 1 yumurta
  • 4 su bardagı süt
  • kreması soğuduktan sonra ayrıca hazırlanmış 1 paket kremşantiyide ekledim..

keki ıslatmak için

  • 2 tatlı kaşıgı neskafe
  • 2 tatlı kaşıgı şeker


üstüne de 2 yemek kaşıgı kakaoyu elekten eleyerek serpin...
afiyet olsun...

Portakallı Puding


Dr. Oetker'in portakallı kakaolu pudingi... derin bir su bardagını kalıp olarak kullandım,klasik kase görüntüsünden çıkmış oldu böylece...
yalnız tadını ben pek beğenmedim..
çikolatayla portakal tadını yakıştıranlara önerilir.

Cezerye


Cezerye evdeki malzemelerle hem pratik yapımıyla,hemde lezzetiyle gönülleri fetheden bir tatlı...
4 orta boy havuc(rendelenip şekerle beraber pişirilecek)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 sı bardagı cekilmiş ceviz veya fındık
1 paket kakaolu bisküvi(robottan geçirilecek)
tüm malzemeler yoğurulup hindistan cevizine bulanır..afiyet olsun..
not:kalabalık misafirlere 1 gün önceden yapılsa bile problem olmaz,böylece işiniz kolaylaşır..

AYVA TATLISI


AYVA TATLISI
3 orta boy ayva
2 su bardagı şeker
1 paket kremşanti
süslemek için ceviz ,fındık ,badem...
hazırlanışı:ayvaların kabukları güzelce soyulur,tencereye gelecek kısımlarını da hafifce alarak düzleştirilir.üstüne şekeri serperek kısık ateşte pişmeye bırakılır,ara sıra suyu kontrol edilerek çok fazla pişirmeden(dağılırsa görüntüsü kötü olur) ocaktan alınır..üstüne arzuya göre kremşanti,kaymak gibi şeyler eklenir,afiyetle yenilir...

Baküde bir pazar kahvaltısı


uzaklardan bir yerden... baküden... bir pazar kahvaltısı... eldeki kısıtlı imkanlarla hazırlanmış ama mutlu ve cekirdek bir ailenin kahvaltı sofrası... allah tüm evlere mutlulugun sıcaklıgını versin,evi yuvaya dönüştüren şeyi..



Kızımın ilk dogum günü sofrası...
aslında hayal ettiğim ne çok şey vardı..ama kısmet bu ki iki kişi kutlayabildik doğum gününü.canlı yayındaki babaannesini sayarsak üç kişi...
bu sebeple çok aşırıya kaçmadan sade bir sofra kurdum,yapmak problem değil ama yapılanları kim yiyecek?zira bu sofradan arta kalanları 2 gün 5 çayında yiyerek bitirebildim:))baküden kilo alarak dönmek istemiyorum,ama yapınca da yemeden duramıyorum....bir orta yol bulmak gerek:))

zeyneple şahane bir günün sofrası...


iki kişilik pratikce hazırlanmış bir sofra...sevgili arkadaşım zeynep(ki kendisini çok özledim) öyle telefonda konuşurken aa bugün gelsene,gelsem mi,hadi geleyim biçimindeki diyalogla acil hazırlanmış bir sofra...içecekler de sıfır şeker,diyetteyiz:)) menüdekiler
salamlı,yeşil zeytinli makarna
dereotlu yaz salatası

lise arkadaşlarımın sofrası


yine yakın arkadaşlarımla toplandıgımız bir günün sofrası...çok çeşit yok belki ama,bol kahkaha,bol bebek sesi,ve eski günlerin tadında muhabbet vardı..
menüdekiler
cevizli-kabaklı havuç salatası
açma
ayva tatlısı
yaprak sarması

KAYSERİ USULU KAPALI PİDE


KAYSERİ USULU KAPALI PİDE
3 yumurta(beyazı içine,sarısı dışına)
3 su bardagı süt
1 paket kurumaya
1 su bardagı sıvıyag
1 tatlı kaşıgı tuz
bir tutam şeker
içi:2 yumurtanın içine,kaşar,sucuk,yeşil biber,arzuya göre ekleyeceginiz şeyler...
not:önemli bir hatırlatma,bu hamurun mayalanmasını beklemeden hemen şekil vereceksiniz,mayalandıktan sonra şekil vermek zorlaşır,zira ben kızımla ilgilenmekten mecbur kaldım ve hamur mayalanıp fırına girince yayılıyor ve özgün şekillerini kaybediyor,benden uyarması..

Ev Pizzası

Baküde hiçbir alet kullanmaksızın elcegizlerimle yayaraktan yaptıgım pizza..aslında bunu dikdörtgen tepsiye diilde,yuvarlak bir tepsiye yapıp,gerçek pizza dilimleri gibi kesmek en güzeli..ama oktay ustamızın dediği gibi eldeki ve evdeki imkanlar yettiğince:))
EV PİZZASI
Hamur İçin :
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Üzeri İçin :
2 çorba kaşığı ketçap veya ½ çorba kaşığı az su ile ezilmiş salça
2 domates
1 çarliston biber
4-5 sosis
Zeytin
Kaşar rendesi

Kuzu Gerdan Haşlama

çok şükür yiyecek bir helal et temin edebildik...

rahat rahat yemek yemenin keyfi başkaymış,türkiyedekiler tadını cıkarın..

malzemeler


  • Malzemeler:

  • 6 parça koyun gerdanı

  • 3 patates

  • 2 havuç

  • 8 su bardağı sıcak su

  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

  • 1 soğan

  • 10 gr tereyağı

  • Tuz, karabiber

  • yapılışı:soganı yemeklik doğrayıp,etleri suyla beraber tencereye alalım.etleri biraz pişirdikten sonra havuç,patates ve yağları da ekleyip,altını kısalım iyice pişirelim...etlerin tel tel olması gerek...eğer varsa kabak oyacagıyla patatesleri ve havuçları tırtıklı tırtıklı keselim,görüntüsü daha da güzel olacaktır..