28 Ağustos 2009 Cuma

Hasanpaşa Köftesi


yeni tadlara alışkın,seven insanları severim.hep aynı rutinde,aynı şeyleri tekrarlamayı sevmem.ama bazı yenilikler vardır,aslında güzeldir ama siz illede eskisi daha iyiydi diye tutturursunuz ya,hasanpaşa köfteside yaptıgım ilk günden beri eskisi daha iyiydi dediğim ama görünümü ve sunumuyla malzemelerin başına geçtiğimde yeniden kendisini yapmaya yönlendiren bir tarif...
eski usul şöyle:güzelce köfteleri yağda kızartıp,yanına patates püresiyle(kaşarlıda olabilir) servis yapılması...
hasanpaşa köfteside hemen hemen aynı,ama misafirler için görünümüyle caydırıcı..

malzemeler
  • köfte için
  • 750g kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • tuz
  • karabiber
  • püre için
  • 5-6 patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı süt
  • tuz
  • salçalı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su,üzeri için kaşar rendesi
  • not:çok pişirmemeye özen gösterinki köfteler kurumasın..

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Kremalı Milföylü Çoookkk Hafif(!)Tatlı


her sene ramazanda aynı muhabbetleri dinleyip duruyoruz.
bütün gün aç kalan mideyi yormayın,önce ılık çorba içip 1 saat bekleyin,orucu su ile açmayın,ağır tatlılardansa sütlü tatlıları tercih edin felan filan...
iyi de kimse demiyor,kardeşim ben 15.5 saattir açım,aslaaaa dayananmam zaten açlıga,başlarım şimdi uzmanların dediğine diye:))
evet uzmanları dinleyin,ama uygulamayın,gelin bu çoookkk hafif tatlıyı bu akşam yapın,afiyetle vicdan azabı çekmeden yiyin:))herkese kolay gelsin..
malzemeler:(6 küçük parça için)
3 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
2 tatlı kaşıgı nişasta
2 tatlı kaşıgı un
2 su bardagı süt
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
üstü için:muz,pudra şekeri
yapılışı:öncelikle kare milföyleri çaprazdan iki üçgen olacak şekilde ikiye ayırın.200 dereceli fırında üstüne birşey sürmeden kızarıncaya dek pişirin.
milföyler fırındayken kremayı yapın.un ile nişastayı,şekeri,karıştırın,sütü ekleyin,en son 1 yumurtanın sarısını ekleyin,çırpma teliyle iyice karıştırarak pişirin,topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırın.ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyin.dilerseniz muz aromalı pudingle de yapabilirsiniz.
kremayı bir müddet dolapta beklettikten sonra,pişen ve soğuyan milföylerin üstüne sürün,muz dilimlerinide üstüne koyun,dolapta bekletin.servis yapmadan evvel pudra şekerini eleyin.afiyet olsun..

Kolay Kete-yaşlanmak mevzusu


ah sevgili blog.

galiba yaşlanıyorum.

ülkemden,sevdiklerimden uzakta oldugumdan mıdır ,yaş ilerlediğinden midir nedir bilemiyorum.ramazan için kete yaptım,inanılmaz birşey..severek de her sahurda yiyorum iyi mi:))bekarken annem yapardı,evlenince kayınvalidem yapardı hep onlardan geçindim bu zamana kadar.ama iş başa düşünce bu sene kendim yaptım,laf aramızda ikisinin ketesinden de güzel oldu:))

kete bilmeyenler bu nedir diyebilir,kete kayseri yöresinin ünlü bir hamur işidir ve daha çok açma ketesi bilinir.açma kete hem biraz zahmetli hemde fazla kalorili oldugu için ben bu kolay keteyi tercih ediyorum.
içi için:sıvıyağ,un,ceviz biraz kavrulur.
hamuru için:
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardagı süt
3 yumurtanın sarısı dışına beyazı içine
1 paket maya
tuz,aldıgı kadar un.
yapılışı:oldukça yumuşak yoğurulan hamurlar avuç içi kadar bezelenir,el ile açılarak iç malzeme konur,bohça şeklinde katlanır,el ile yassılaştırılır.üzerine çatal ile desen verilir,yumurta sarısı da sürülerek 200 dereceli fırında pişirilir...

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Şeftali Soslu Tavuk Göğsü


havalar sıcak ...

ramazan yaklaşmakta..

epeydir üstümden atamadığım uyuşuklugu bugün bir attım,pir attım..

bugün akşam yemeği için:Kremalı Domates çorbası,sosisli makarna,sarımsaklı yoğurtlu patlıcan salatası ve şeftali soslu tavuk gögsü yaptım.Bu menüdeki favorim tabiki tatlı oldu,dolayısıyla sizinle de paylaşmak istedim...deneyin,memnun kalacagınıza eminim..

tavuk gögsü için:

  • 50 gr margarin/tereyağı
  • 2 yemek kaşıgı un(tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşıgı şeker
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 litre süt

şeftali sosu için

  • 1 adet büyük boy şeftali
  • 1 yemek kaşıgı nişasta
  • 2 yemek kaşıgı şeker

yapılışı:margarini teflon bir tencereye alıp kısık ateşte eritelim,üzerine unu ekleyip yağ içine iyice alana dek yani topaklanmasına müsade etmeden sürekli karıştıralım,pürüzsüz hale gelince ince ince 1 litre sütü ekleyelim.kaynayana kadar kesintisiz olarak karıştıralım ki topaklamasın.kaynadıktan sonra şeker,damla sakızı,vanilyayı da ekleyip yeniden biraz daha kaynatalım.bu noktada eğer topaklanma olmuşsa mutlaka mikser ile çırpalım.blendır kullanmasanız daha iyi olur,çünkü blendır kıvamı inceltiyor.daha sonra önceden su ile çalkaladığımız cam bir kaba tatlıyı dökelim.

şeftali sos için şeftalinin kabugunu soyup dilimleyelim,üstüne şekeri serpip 1 saat ağzı kapalı bekletelim.daha sonra kısık ateşte pişirelim,şeftalilerin rengi değişince,diğer yanda çok az bir suyla incelttiğimiz nişastayı kaynayan şeftalinin içine ekleyip ocaktan alalım.servis yaparken tatlının üstüne döküp kullanalım...afiyet olsun..

18 Ağustos 2009 Salı

Azize'nin Akşam Yemeği

tatil menüleriyle devam ediyoruz...
yeni evlerine gecen azize-abdullah çiftinin evinde akşam yemeğindeydik.pek resmi oldu ağbimin evindeyiz yani:))Aynı gün sabah 10 gibi haber verilmesine karşın,masa da,


  • süzme mercimek çorbası
  • patates püresi
  • pirinç pilavı
  • milföylü tavuk baget
  • acılı ezme
  • yeşil salata
  • zeytinyağlı yaprak sarma
  • kadayıf ve şekerpare vardı...

herşey gerçekten çok güzeldi,sevgili gelinimiz Azize'nin ellerine sağlık..benim favorim acılı ezme ve milföylü tavuk bagetti.haşlanmış bagetleri 1 dilim milföyle (kemik kısmına folyo sararak) kapatmış,üstüne de yumurta sarısı sürüp fırına vermiş..dışı çıtır çıtır börek gibi,içi tavuk lezzeti...


fotograf makinem yanımda olmadıgı için telefonla çekilmiş en net görüntüleri yayınlıyorum...



acılı ezme...





tatlı tabağı...

16 Ağustos 2009 Pazar

Susamlı Simit

şu an pazar gecesi(ki kendisine pazartesinin ilk saatleri de diyebiliriz)02.30.
kendimi hafta sonu okulu sallayıp,pazar gecesi sıkışan öğrenciler gibi hissediyorum..
sen bütün hafta sonu deniz+kum+güneş+geç kahvaltı gibi keyif ehlince geçir,sonra da gece gece blog şablonu değiştir...
sahi blogun yeni hali nasıl?begenmeyenler üzülmesin,bundan sonra her postda ayrı bir şablon olacak böyle giderse:))çok kararlı insanımdır,buyrun burdan yakın...


neyse...çok acil tarife geçeyim,5 çayının yanına yakışan türden bir simit...üstündeki susamlar heryere dökülerek sizi sinir edebilir demedi demeyin!!!



  • 1 paket margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üstüne)
  • 1 yemek kaşıgı sirke
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • üzeri için:susam+yumurta sarısı

11 Ağustos 2009 Salı

Bahar'ın Çay Daveti


tatil bitti..
ardında bir çok hatıra bırakarak...
bir zamanlar yaşadıgınız şehirde 1 aylıgına misafir olmak güzel duyguymuş,bunu da gördüm...
hemen hemen hergün bir yere davetliydik...yavaş yavaş onları yayınlamayla yaz uyuşuklugunu atalım üstümüzden ne dersiniz?
ilk olarak bahar'ın evindeyiz....
canım saolsun bir sürü hazırlanmış,yorulmuş..hepsi gerçekten güzeldi..ellerine sağlık..ama en güzeli attığımız kahkahalar,en son dedikodulardı:))
menü zengindi
  • makarna salatası
  • elmalı-cevizli kek
  • pizza
  • yaprak sarması
  • muhallebili kadayıf
  • peynirli çıtır börek





tarifler yakında...