18 Şubat 2009 Çarşamba

Patatesli kol böregi




PATATESLİ KOL BÖREĞİ

yufkaların içine,

  • 1 yumurta

  • 1 su bardagı süt

  • 1 çay bardagı sıvıyağ

  • 1 tepeleme yemek kaşıgı yoğurt

  • 1 çay kaşıgı kabartma tozu

iç malzemesi için

  • 4 orta boy patates(haşlanmış,ezilmiş.)

  • 1 küçük boy soğan(kavrulmadan çiğ olarak ince doğranmış şekilde)

  • rendelenmiş kaşar

  • karabiber,tuz

yapılışı:ilk yufka serilir,sütlü karışımdan sürülür,ikinci yufkada üstüne serilir aynı işlem tekrarlanır.üçüncü kat da serilip patatesli iç harcı tam ortaya yayıyoruz,rulo halinde sarıyoruz,üstüne yumurta sarısı ve doooğğrruuu fırın.peki fırın kaç derece bu arda?180 derece tabiii önceden ısıtılmış...

0 yorum: