25 Şubat 2009 Çarşamba

Sütlaç

  • 1 Su bardağı Şeker
  • 4 su bardağı Süt
  • 1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
  • 1 silme kaşık Nişasta
  • 1 silme kaşık Pirinç Unu
  • Hazırlanışı :1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür. Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır.Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir. Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır. karıştırmaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.


0 yorum: