2 Mart 2009 Pazartesi

Atıştırmalık Mantar



mantar tadını sevdiğim bir sebze evet..


ama mantar yemegi yaparken en zoruma giden şey mantarları iyice yıkamak,limonlu suda bekletmek,(ki suda bekletince sünger misali suyu cekiyor,pişerkende çok sulu oluyor)sap kısımlarını ayırmak felan filan...birde mantar görüntü itibariyle çok şık birşey değil,ama şık hale getirilebilmek elimizde.


bu tarifi daha önce eşimin sevgili kuzeni çiğdemin elinden yemiştim,ellerine sağlık çok lezzetliydi,yanlış hatırlamıyorsam bir ramazan sofrasıydı...

çiğdem sadece mantarın üzerine kaşar eklemişti,ben hem lezzet katsın hemde biraz dah şık görünsün diye ufak eklemeler yaptım.dilerseniz tarife gecelim.

mantarları iyice ovalayarak yıkadıktan,sap kısımlarını ayırdıktan ve limonlu suda beklettikten sonra,teflon bir tavaya az miktarda yağ koyup,mantarlar suyunu bırakıp cekinceye kadar pişirilir.daha sonra peynirler eklenipeynirlerde eriyince ocaktan alınır,maydanoz,ve kırmızı biber turşusuyla süslenir.afiyet olsun..


0 yorum: