9 Mart 2009 Pazartesi

Yayla Çorbası



baküde yoğurda katık diyorlar,ve maalesef henüz tüm markaları denemiş olmama rağmen doğru dürüst bir yogurt bulamadım..ilk adındıgı gün lezzetleri güzel,fakat sonra değişik bir kokuları oluyor..ankarada çoğu zaman hazır yoğurt aldıgım için burda anne usulu mayalama yapmak pek işime gelmedi,sadece kızımın yiyecegi yoğurtları kaselere mayalıyorum,ve yogurdu çorba olarak tüketiyorum,şööyyleee kaşık kaşıkkk bir yoğurt yemeye hasretim anlayacagınız...

bugünse mönüde,yayla çorbası,fırında tavuk ve bisküvili pasta var.çorbanın tarifi şöyle:

  • 1 yumurta
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 çay bardagı pirinç(aşurelik yarmada olabilir)
  • yarım çay bardagı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşıgı un
  • 2 yemek kaşıgı tereyağ,nane
  • yapılışı:çelik tencereye pirinçleri alın,nişastası gidene kadar güzelce yıkayın,üstüne yumurtayı,unu,yoğurdu ekleyip çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpın,sonra su ekleyerek ocaga alın,kaynadıktan sonra nohutlarıda ekleyerek biraz daha ocakta tutun.eğer çorbanızı hemen içmeyecekseniz pirinçleri çok pişirmeden çorbanın altını kapatın,ve kesinlikle kapak kullanmayın çorba kesilir.tuzunuda en son ilave edin.ayrı bir tavada tereyagını eritin,naneyi ekleyin,fazla durdurmadan ocaktan alın,servis yaparken üstünü süslemede kullanın...afiyet olsun..

0 yorum: