22 Nisan 2009 Çarşamba

Ispanaklı Börek




hazır yufkadan yapılabilecek en iyi böreklerden biri ıspanaklı börek benim için...
sadece peynirli olan içleri çok kuru buluyorum nedense..
kıymalı,patatesli,ıspanaklı,pırasalı içler favorimmm...
bu ıspanaklı böreğin içini için neler mi kullandım?
  • ıspanak(börek yapılmadan önce yıkanmış,ıslaklığını iyice kaybetmiş,ince ince doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan(arzuya göre arttırılabilir)
  • ufalanmış tam yağlı beyaz peynir
  • 2 yemek kaşıgı hazır yoğurt(ev yoğurduysa mutlaka katı kısmı)
  • pul biber,karabiber,tuz

yufkaların arasına sürmek için

  • yoğurt,süt,2 yumurta,kabartma tozu,sıvıyağ
klasik döşeme börek şeklinde aralarına sütlü karışımı bol kullanarak(yufkanız inceyse daha az koyun)serilir.3. kata ıspanaklı iç harç konur.en son kata sütlü karışımından sürülüp(1 tatlı kaşıgı şekerde eklenebilir) 200 dereceli fırında alt-üst pişimine dikkat ederek pişirilir,ılıkken servis edilir.

4 yorum:

made in funda dedi ki...

ıspanağı börekte çok severim ben.nefis olmuş.eline sağlık canım..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

eline sağlık canım..
sevgiler.

elifinmutfagi dedi ki...

teşekkürler kıslar:)

ipek dedi ki...

Ben de böreklerden en çok ıspanaklıyı severim. Bu da nasıl lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.