28 Ağustos 2009 Cuma

Hasanpaşa Köftesi


yeni tadlara alışkın,seven insanları severim.hep aynı rutinde,aynı şeyleri tekrarlamayı sevmem.ama bazı yenilikler vardır,aslında güzeldir ama siz illede eskisi daha iyiydi diye tutturursunuz ya,hasanpaşa köfteside yaptıgım ilk günden beri eskisi daha iyiydi dediğim ama görünümü ve sunumuyla malzemelerin başına geçtiğimde yeniden kendisini yapmaya yönlendiren bir tarif...
eski usul şöyle:güzelce köfteleri yağda kızartıp,yanına patates püresiyle(kaşarlıda olabilir) servis yapılması...
hasanpaşa köfteside hemen hemen aynı,ama misafirler için görünümüyle caydırıcı..

malzemeler
  • köfte için
  • 750g kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • tuz
  • karabiber
  • püre için
  • 5-6 patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı süt
  • tuz
  • salçalı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su,üzeri için kaşar rendesi
  • not:çok pişirmemeye özen gösterinki köfteler kurumasın..

0 yorum: