3 Şubat 2009 Salı

Kürdan kebabı

KÜRDAN KEBABI



bu tarifi ilk nerde gördüm,nasıl yaptım hatırlamıyorum,tek bildiğim çok özel bir tarfiti,kimse bilmiyordu,artık kaç sene öncesiyse düşünün...ta ki bir yemek programına katılan yarışmacıların çogunun menüsünde bu yemegi görünce şok oldum,dolayısıyla bu yemek de benim gözümde davet menülerimden çıkmış oldu...ama lezzeti ve sunumu hala harika...hala denemeyenler varsa,şiddetle öneririm...


  • patlıcanlar mutlaka uzun olmalı

  • etler ise mutlaka yağsız

  • yanda görüldüğü gibi uzunlamasına dilimlediğimiz alaca soyulmuş patlıcanları az yağda kızartıp,kagıt havlu ile fazla yagını alalım.

  • daha önceden hazırladıgımız köfteleri(aynı bildiğiniz köfte,soğan,ekmek içi,yumurta,maydanoz,baharat,sarımsak,salça) patlıcanların içine koyup saralım,fırın tepsisine dizelim.

aşagıdaki gibi domates ve biberi de kürdana takıp süsleyelim.az salçayı sulandırıp tepsiyi boğmayacak kadar ekleyelim.



  • 180 derecede önceden ıstılmış fırında aşagıdaki gibi olana dek pişirelim,aslaaa pilavla diil ,patates püresiyle servis edelim,hatta kaşarlı patates püresi olsun..onu da yakın zamanda eklesem iyi olcak:))hepinize afiyet olsun.



















































































5 yorum:

saliha sağdıç dedi ki...

dostum bloğun hayırlı uğurlu olsun :) bir dost :)

elifinmutfagi dedi ki...

canım teşekkür ederim,sabırsızlıkla senin blogunu bekliyorum,hemen ekleyecegim izlediğim bloglar listesine..
ikimizede bol lezzetli,keyifli bloglar:))

saliha sağdıç dedi ki...

inşallah canım :)) ben ekledim seninkini :)) blog artık faaliyette :))bu arada farkında olmadan karnıbaharın altına yazmışım :) kan çekmiş demekki :)

Adsız dedi ki...

Canım benim,benim için hazırladığın sofranın alt kısmındaki yorumları okuyunca çok duygulandım:'(,ben de seni çok özledim,bloğun hayırlı olsun,Allah ikinizin de becerinizi baki kılsın ve arttırsın:))

Adsız dedi ki...

hepsi birbirinden harika görünüyo yöresel yemekleride görmek isteriz