26 Şubat 2009 Perşembe

Kuzu etli sebzeli pilav





daha önce domateslisini felan denemiştim ama patlıcanlısını bugün denedim,açıkçası domateslisi daha güzel,ama domateslerin görüntüsü pek hoş değil,ama bununda görüntüsü daha güzel,herşey tane tane...yapın ve siz karar verin..ve mutlaka servisten en az 1 saat önce hazırlayın,pilav demlendikçe güzelleşiyor çünkü...

hemen tarife geciyorum

malzemeler
  • 200 gr kuzu eti

  • 2 adet orta boy patlıcan

  • 2 adet orta boy havuç

  • 1 kutu mısır konservesi

  • 1 tatlı kaşıgı tuz

  • 1 çay kaşıgı şeker

  • 3 su bardagı su

  • 2 su bardağı pirinç

  • yapılışı:ilk iş pirinci güzelce soğuk suyla yıkayıp,ılık tuzlu suda bekletelim.bu arada ocaga çok küçük küçük doğranmış kuzu etlerini az yagda kavuralım suyunu bırakıp-çekene kadar pişirelim.diğer yandan az yağda alacalı,küp küp doğranmış(tavla zarı) patlıcanları kızartalım.ardından aynı yağda havuçları kızartalım,fazla yagını kagıt havlu ile alalım.teflon tencereye hiç yağ koymadan kızarttıgımız patlıcanları,havuçları,konserve mısırı,etleri alıp hafifce kavuralım.daha sonra pirinci de ekleyip biraz daha kavuralım,1 çay kaşıgı şekeri ekleyelim ve suyunuda ilave edelim,pirincinizin cinsine göre suyunu biraz daha ekleyip/azaltabilirsiniz.mutlaka dinlendirerek servis yapın.pilavın rengi etten dolayı biraz kahverengi olabilir,normal pirinç pilavı gibi bembeyaz olmasını beklemeyin.

1 yorum:

bahar dedi ki...

elifcigim ellerine sağlık,en yakın zamanda deneyeceğim...