27 Şubat 2009 Cuma

Lahana Sarması




Tadını çokk sevmeme ragmen yapmayı hiç sevmediğim bir yemek lahana sarması..sararken şekle girmeyen lahanalara gıcık olurum,kalın yerlerini kesip atmak lazım,iç harcı hazrılamak ayrı bir ugraş..yalnız şimdi farkettimki özendirici bir yazı olmaktan tamamen uzaklaşmış bezdirici bir yazı olmuş,bende bir ayrıyım yani..neyse lezeti şahaneydi diyerek durumu toparlamak istiyorum:))





evet..önce iç harcımızı hazırlayalım...


  • 1 büyük boy kuru soğan

  • 200 gr kuzu eti

  • 1 su bardagı pirinç

  • 3 yemek kaşıgı sıvıyağ

  • yarım demek dereotu

  • kimyon,tuz,toz kırmızı biber

  • 3 diş sarımsak

  • 1 tatlı kaşıgı salça

  • kavurma işleminden sonra biraz su ekleyerek iç harcı pişirin,sararken daha kolay olur.ayrıca lahanaları çok haşlamamaya özen gösterin ki sararken yırtılmasın.ben lahanayı haşladıgım suyu dökmüyorum,lahanayı pişirirken yapacagım salçalı suyu ondan kullanıyorum.zayıflatma özelliği var ya lahana suyunun:))

  • hepinize gıcık ola ola lahana sarmalı günler,yerken gıcık oldugunuz anları unutacaksınız merak etmeyin:))

0 yorum: