23 Şubat 2009 Pazartesi

Mantarlı Tavuk Sote


mantarı pek sevmeme rağmen,uzunca bir süredir yapmak istediğim bir tarifti bu...bakü'de mantara göbelek diyorlar,yemegi yaparken genellikle kendi kendime konuştugumdan (yalnız olmaktan kaynaklanan bir arıza olabilir) bu sefer kahkaha attım...şöyle saçma bir diyalog gecti kafamdan..kadın romantik yemek yapar,adam elinde güllerle gelir felan..bildiginiz her kadının hayalini kurdugu romantik akşam yemegi..fakat kadın ne yemek yapmış?mantarlı tavuk sote.ama bu çift azeri oldugu için adam soruyor:ay hanım akşam yimege neçeylemişsen?kadın çok romantik:göbelek!!!
neyse ben bu ıvı zıvırı geçip,işin aslına geleyim ki yaparken farkettim,evde az bir parça tavuk gögsünüz varsa mantarı da ekleyip adamakıllı bir yemek ortaya cıkarılabilir,bir cankurtaran yani aynı zamanda göbelek..


malzemeler

  • 1 adet kurusoğan

  • 1 paket kemiksiz tavuk gögsü

  • 250 gr mantar

  • 2 adet sivri biber

  • 1 adet salçalık kırmızı biber

  • 1 diş sarımsak

  • tuz,karabiber,kekik
  • yapılışı:bu tür sote yemeklerde asla klasik yemeklerde oldugu gibi hemen soğanı kavurmaya kalkmayın..en iyi en zor pişenden başlamaktır.bu sebeple önce iri doğranmış tavukları teflona atıp,kızarana dek yagla kavuruyoruz,sonra iri doğranmış mantarları da ilave edip,pişmeye yakın bir yerde soğan,sarımsak,biberleri ekliyoruz,böylece görüntü daha diri ve güzel görünecek...yalnız yemegi servise yakın pişirip tekrar ısıtmak zorunda kalmazsanız daha iyi sonuc elde edersiniz..afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Im getting hungry watching these pictures!! Yumm

angel dedi ki...

yemek guzeldi,ama azeri diline satasmadan pisseydi daha bi guzel olurdu...her yerde konusulan dil farklidir,yorumlamak dusmez.tarif icin tesekkur :))