22 Şubat 2009 Pazar

Patates püresi

süslemesi daha iyi olacaktı,evet kabul ediyorum..ama neyseki lezzeti şahaneydi,acelden ancak bu kadar artistik hareket yapabildim:))
tarif ise basit
  • 4 adet haşlanmış patates(kabukları soyulmadan,iyice yıkanarak,az suda)
  • 1 subardagı süt(normal ölçülerde bir su bardagı:))
  • 1 yemek kaşıgı tereyağ,biraz sıvıyag
  • karabiber,tuz
  • yapılışı:haşlanmış patatesler ezici ile ezilir veya bir çatal yardımıyla da ezilebilir.teflon tencereye yağ alınır,patatesler eklenir,patatesler yağı cekene kadar çok az kavrulur,süt eklenir,bu sırada sürekli karıştırılır,sütü cekene kadar pişirilip,sıcakken mikserle,veya çırpıcı gibi birşeyle pürüzsüz hale getirilir.ıvamını ayarlamak sizin elinizde,çok daha katı sevenler sütünü azaltabilirler..en son olarakda tabi tuzu ve karabiberi ekliyoruz..servise hazır..

2 yorum:

azize dedi ki...

patates püresini canım çekti şim olmazki burayada baksam bi türlü bakmasam bi türlü en iyisi tok olarak bakmak ayrıca sitemiz gittikçe genişliyor buda bizi mutlu ediyor eşlerimize hazır yemek bi başına geçip yapmak kalıyo teşekkürleeeeer

Elif KARAKAYA dedi ki...

günde iki kez tok karnına sitemi öneririm:))aslında azize senide bu blogun yazarı yapmak lazım,tatlılar kategorisine epey bi katkıda bulunursun...site daha genişleyecek imkanlar el verdiğince..saol destegin için..