26 Şubat 2009 Perşembe

Sulu Köfte




SULU KÖFTE
başka yerlerde de ünlümüdür bilmem,ama bizim kayserinin meşhur yemegidir sulu köfte..hatta bazen anneme takılırım,dönüp dolaşıp dayanmış kayserililer bulgura diye..biraz yorucu olsada lezzeti için değer..

  • malzemeler(4 kişilik)
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 su bardagı köftelik bulgur
  • 1 silme yemek kaşıgı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşıgı kimyon
  • 1 çay kaşıgı karabiber,kırmızıtoz biber
  • 1 tatlı kaşıgı salça
  • yarım çay bardagı su
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • yapılışı:bütün malzemeler karıştırılarak çiğ köfte gibi yoğurulur.yaklaşık 25 dk ara vermeden özleşinceye kadar yoğurmak önemli,yoksa köfteleriniz suda kaybolur,bulgur pilavına döner:))yoğururken hafif hafif elinizi ıslatarak köftenin özleşmesini kolaylaştırabilirsiniz.daha sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılarak bir tepsiye üstüste gelmeyecek şekilde konur.
    diğer yanda orta büyüklükteki kuru soğanı yemeklik doğrayarak sıvıyağla beraber kavurulur,1 orta boy patatesi de küp küp doğrayarak ilave edilir,sonra salçası da konarak kavurulur.üstüne kaynar suyu ilave edip(köftelerinize göre ayarlamayı siz yapacaksınız) kaynayan suya köfteler eklenir,piştikten sonra üstüne nane atılır.dinlendirerek servis yapılırsa daha lezzetli olur..

0 yorum: