9 Mart 2009 Pazartesi

Bisküvili Pasta

evdeki imkanlarla gayet basit ve leziz bir tatlı..
kadınlar günü sebebiyle baküde 9 mart resmi tatildi,evde eşim olunca tatlısız olmazzz...çok pratik bir tatlı hepi topu yarım saatimi almadı.deneyin,afiyet olsun..
  • malzemeler
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 yemek kaşıgı tereyağ
  • 50 gr bitter çikolata(olmasada olur)
  • yapılışı:pudingi pişirin,kaynadıktan sonra çikolata ve tereyağınıda ekleyin.bir müddet soğuduktan sonra,bisküvileri sırasıyla pudinge bulayıp dik şekilde dizin.bir kakaolu,bir sade şeklinde.ben bir sırada şaşırmışım,hemen farkediliyor:))keserkende verevine kesinki,bu şekil ortaya çıksın...afiyet olsun..


6 yorum:

saliha sağdıç dedi ki...

çok güzel bir tatlıdır ellerine sağlık canım :) annemin misafir gelince yaptığı ilk şeylerden biridir. birde ben bunu pötibörle değilde eti burçak ve eti kakaoluyla yapıyorum öyle daha değişik oluyor ağızda dağılıyor.. bir fikir olsun diye söylüyorum :)) tekrar ellerine sağlık :)

elifinmutfagi dedi ki...

çok alındım sen benim pastama değişik fikir nasılll söylersiiinnnn:))denemek lazım canım ama ben burcakın tadını pek sevmiyorum..

Adsız dedi ki...

Şekerim bi de ben bunu pudingi kaynar kaynarken bisküvileri batırıp yapıyorum,bisküvi kek gibi şişiyo kabarıyo ve yiyen kek sanıyo bi de hafif olsun diye tereyağı koymuyorum,bu da sadece bi paylaşımdı:))

elifinmutfagi dedi ki...

evet zeynep bende puding çok soğutmadan elim dayanabildigi kadar sıcakken yapıyorum,o zaman daha leziz oluyor,hem görüntüde daha hoş oluyor.bu da bi paylaşım kardeş:)

saliha sağdıç dedi ki...

ayy bayılacam :)) burayıda facebooka çevirdik :)) yalnız bunları başka kişilerde okuyabilir diye daha bir kibarız hepimizde :))

elifinmutfagi dedi ki...

bu kibarlık meselesini ben daha önce farkettimde yazmak istemedim:))