27 Mart 2009 Cuma

Çikolatalı Ayva Tatlısı


ayva yemeyi sevmediğim bir meyve oldugu için,ve eşimin ısrarla eve bir sürü ayva alması sebebiyle,ayva tatlısını hep evdeki ayvaları değerlendirmek için yapmak durumunda kalıyorum..(çok açıklayıcı olmuş,kime neyse:))

nitekim bu ayvalarda aynı kadere sahipler..kiminin bir tarafı kararmış,ezilmiş,kimi balkonda durmaktan kendinden geçmiş:))iş başa düştü,tatlımızı yaptık..sonra bu tadı çikolatayla birleştirdik(eşimin fikriydi)ben herzaman önce itiraz eden bir tip oldugum için bunada ne alakaaaa dedim,sonra sevdim,bende böyle bir deliyim ne yapalım:))

ayva tatlısının tarifi ise şöyle


  • 4 adet orta boy ayva(8 adet çıkacak)

  • şeker

  • su

  • karanfil

  • yapılışı:kalın tabanlı çelik bir tencereye soyup,oradan ikiye ayırıp,içlerini temizlediğiniz,yere gelecek kısmınıda hafifce alıp,düzleştirdiğini ayvaları koyun,üstlerini kapatacak şekilde şeker serpin(abartmayın),ayvaların üstüne çıkmayacak şekilde su ekleyip,karanfilleri ve ayva çekirdeğinide ekleyin,kısık ateşe alın,1 saat kadar ağzını hiç açmadan pişirin.bazı ayvaların cinsinden çekirdekleri kırmızımsı bir görünüm veriyor,umarım sizin ayvanın cinside bundandır,ben bu konuda şanssızlardanım:(

  • üstünün çikolatası için,yarım paket kakaolu kremşantiyi hazırlayın,benmari usuluyle (ben içine biraz da süt ekliyorum,sonradan donmasın diye)100 gr bitter çikolatayı eritin,kremşantiyle karıştırın,dolapta bekletin.soğuyan ve buzdolabında bekleyen ayvaların üstüne kakaolu karışımı ekleyip servis yapın..



3 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

süperrr olmuş.ben de ayvayı çiğ yediğimde ağzım bir tuhaf olur nedense...ama tatlı epey cazip görünüyor....ellerine sağlık..iyi hafta sonları canım.

Salincakta Iki Ki$i dedi ki...

bu tarifi cok sevdim-hem pratik hem de leziz-ellerine saglik!

yalniz ben bunun ustune nutella surup yerim gibime geliyor :)

Elif KARAKAYA dedi ki...

ehehe,nutella da fena fikir sayılmaz:))