4 Mart 2009 Çarşamba

Ezogelin Çorbası


bugünki mönüde aslında corba yoktu,kadın budu köfte salata şeklindeydi.fakat bir baktımki kadın budu için haşladıgım pirinçler bir hayli fazla...ne yapsa ne yapsam hiç brşey gelmiyor aklıma,sahi haşlanmış pirincle başka ne yapılabilir ki?bende artan pirinçlercen ezogelin yaptım,ne zamnki elimde kalanları değerlendirmek maksadıyla birşey yapsam pek hoşuma gitmez...her yemek için ayrı ayrı özenilmesi gerekir diye düşündüğümden belki..aman zaten sadece haşlanmış pirinci var diyerek sıvadım kolları...tarif saygıdeğer ustamız oktay ustamızın..ben şehriyenin ölçüsünü biraz kaçırmışım,aman dikkat bütün iş herşeyi ayarında yapmakta..hepinize afiyet olsun..



  • Malzemeler :

  • 3 çorba k.kırmzı mercimek

  • 3 çorba k.pirinç

  • 3 çorba k.bulgur

  • 1 soğan

  • 3 çorba k.un

  • 2 çorba k.salça

  • 3 çorba k.tel şehriye

  • 1 çorba k.tereyağı

  • pulbiber,nane,su,sıvıyağ

  • Hazırlanışı :
    İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

0 yorum: