ilkokulda pazartesi demek hamur işi demektir ya bizim evde de bugün aynen öyle oldu...baküdeki nevruz kutlamaları sebebiyle resmi tatil 10 gün...mutfaktan çıkamıyorum desem yeri...kahvaltı,kızımın öğlen menüsü,eve yapılacak şeyler,alınacaklar felan..yogunum..kocaları evde olan hanımları anladım,evde olmaları güzelde sürekli birşeyler hazırlamak modunda olmak güzel değil:))
gerçekten tel tel dökülen bir börek oluyor,insan yemeye doyamıyor..
- 1 neskafe fincani su
- 1 neskafe fincani yogurt
- 1 neskafe fincani aycicek yagi
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 cay kasigi tuz
- 1 yumurta hamurun icine ve 1 yumurta da ustune
- aldigi kadar un
- Ayrica hamura surmek icin 250 gram sana yagi, eritilmis
- hamuru yoğurun,16 eşit parçaya bölün.parçaları tabak büyüklüğünde açıp,margarin sürün,üstüste 4 parçayı böyle yapıp ayırın.en üst kata yağ sürmeyin.parçaları buzdolabında 1 saat bekletin.daha sonra 4nü bir açıp arasını yine yağlayın,bohca gibi katlayın,4 bölüp istediğiniz şekli verin(muska biçimindede olabilir)yumurta sarılarını sürüp,önceden hafif ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin..
6 yorum:
eliff harika gorunuyo ALLAH aşkına bu yaptıklarının hepsini yiyomusun eger öyleyse ankaraya geldıgınde fil gibi olacaksın :))bak karışmam.. burdan bakınca bıle benım karnım doyuyo hele bıde yanında olursa yemeden de durulmazkı canım sende haklısın...
evet baharcim işin en kötü kısmı da bu,yemeden duramıyorum:))neyse bu sene 4 beden modaymış diyelim:))
Merhaba Elifcim;
Çağırmıssın bende geldim :)
Blogun çok şirin ve böreğe bayıldım, çok iştah açıcı görünüyor.
Ellerine sağlık.
Seni listeme ekliyorum bakarım artık hep yaptıklarına..
Sevgilerimle
mügecim teşşekkür ederim:)
bende vakit buldukça seni takip ediyorum,seninde ellerine sağlık...
kolay gelsin:))
Gayet guzel aciklamissiniz, ve tarifini mutlaka denemek istiyorum. Ellerine saglik, banner resmin cok guzel , sevgiler..
çok güzell duruyor ama lezzetine daha bakmadım umarım güzeldir yani güzel yapmışımdır tarifi ellerine sağlık...;)
Yorum Gönder