11 Mart 2009 Çarşamba

Mantarlı Kuzu Kaburga



malzemeler

  • 6 adet kuzu kaburga
  • 1 adet havuç
  • 3 adet patates
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet büyük boy kurusoğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • sıvıyağ,tuz,karabiber
  • yapılışı:başlangıç olarak kuzu kaburgaları az suda hafifce haşlayın.diğer yanda (fotografta görüldüğü üzere)bir teflon tavada soğanları halka halka doğrayıp,sıvıyağda çok az çevirin,hemen irice doğranmış mantarları,küp küp doğranmış patatesleri,ve büyükçe doğranmış havuçlarıda ekleyin.yüksek ateşte fazla öldürmeden biraz soteleyin.sonra bir fırın kabına alın,diğer yanda hafif haşlanmış kaburgaları da mantarların üstüne alın,etin suyundan biraz ekledikten sonra fırın kabının ağzını folyoyla kapatın,fırında 200 derecede 20 dk. kadar pişirin...afiyet olsun..

2 yorum:

saliha sağdıç dedi ki...

şu yemeğide canım çekti ha :)) ellerine sağlık şekerim :)

elifinmutfagi dedi ki...

zaten bu blog işi bizi 1000 kilo yapacak haberin olsun:))