12 Mart 2009 Perşembe

Tarator

bazıları acı sevmezler ama taratorda acısız olmaz...hem çay saatlerine,hem kahvaltıya,hatta bizim oralarda yatsılık (yatmadan önce) zamanında bile yenir.ben taratoru kayserinin meşhurrr çemenini özlediğim zaman daha bir zevkle yerim...gerçi çemen bulsam onuda kokuyor diye yemem ama,en azından bir dilim olsa şimdi...tek dezavantajı ekmekle beraber yenmesi...:((
  • malzemeler
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • istediğiniz miktarda ezilmiş beyaz peynir
  • arzuya göre yogurt(rengini açtıgı için ben kullanmıyorum)
  • 2 yemek kaşıgı salça


0 yorum: