12 Mart 2009 Perşembe

Açma



yalnızken hiç birşey yapmam kendime,ekmek-peynir-çay üçlemesi dışında...şimdilerde kızım var da onun sebebiyle yalnız bile olsak adamakıllı birşeyler yapıyorum...evde ekmek kalmayınca(ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler diyen gibi)açma yapmaya karar verdim..
kimileri açmayı,yada içi boş olan hamurları pek sevemzler,eşim de onlardan biri...halbuki içi boş olunca yanında yiyecegin şeylerin alternatifi daha çok olur...zevk meselesi tabi..
bu açmayı kızımla beraber yaptık diyebilirim.Sütünü ve yağını ebru ilave etti,yogururkende çiğ hamurdan az az yedi:))yemekde bir katkıdır dimi ama:))
tarif tam bir tepsilik..
malzemeler
  • 1 neskafe fincanı süt
  • 1 neskafe fincanı yağ
  • 1 neskafe fincanı su
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 tatlı kaşıgı şeker
  • yarım paket margarin
  • 1 çay kaşıgı tuz
  • 2 yumurta(sarısı dışına,beyazı hamura)
  • mümkün oldugunca yumuşak yoğurulan hamurun arasına oda sıcaklıgına gelmiş margarini sürerek kıvırıyoruz...üstüne yumurtası hatta bir tatlı kaşıgı pekmezde ekleyebilirsiniz daha güzel kızarır..200 dereceli fırında pişiriyoruz..afiyet olsun..nuş olsun(azerice)

0 yorum: