12 Mart 2009 Perşembe

Havuçlu-Kabak Salatası



sevgili arkadaşım zeynep'in oğlu harun selim'in tabagındakileri bile yediğini itiraf ettiği salata karşınızda!!!
bu salatanın çeşitli şekillerini yapıyorum,gerçek olan şu ki mayonez-sarımsak-yoğurt üçlemesi şahane...içine ne koysanız yakışıyor ve yediriyor...bu sebeple kabagın yerine konabilecek diğer alternetifleride yazıyorum,belki denemek istersiniz..
  • 4 adet kabak(kabuk soyulmuş,az yagda teflonda suyunu borakıp-çekene kadar sotelenmiş)
  • 3 adet havuç(çiğ olarak rendelenmiş)
  • 3 su bardagı yoğurt(süzme değil,ama susuz)
  • içine isterseniz dereotu
  • 3 küçük diş sarımsak,tuz
  • dövülmüş ceviz
  • kabagın alternetifleri:kereviz(çiğden rendelenerek),kırmızı lahana(rendelenmiş)

3 yorum:

Zeynep Çağlayan dedi ki...

Ellerine sağlık canım,her zamanki gibi süper görünüyo,olsa da yesem:))

Elif KARAKAYA dedi ki...

teşekkür ederim,bu yaz yeriz inşallah...kimde toplanırsak artık:))

apsuwa dedi ki...

Merhaba Elif

Tariflerinin hepsi çok iştah açıcı görünüyor, hele havuç salatasına biten biri olarak servisini çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim(:

Selamlar