çok eski bir bilgidir kafamda kalmış öyle..kimden duyuldugu belli değil..
yağlı balık fırında güzel olur,yağsız balık da kızartılınca..
mantık doğru,ama ya benim tembelliğim ne olacak?
balığa yerken bayılan,ama sonrasında kokusunu,piştikten sonraki temizliğini yapmaktan nefret eden biri ne yapar?
en kolay yöntemle balığı pişirir..(genellikle)
ama arada birde keyfiş yerindeyse,balık köftesi de yapar üşenmeden,hamsileri ince ince birleştirip kızartır da..
eee bugün ki balık fırında olduguna göre,bugün tembel günümdeyim:))
bu balığın adı kütüm..çok çok etine dolgun bir balık..herşey oldugu gibi balık da türkiyeye göre baküde pahalı..ama balık için değer..eti de lezzetli...tabii bir tatlı su balığı oldugu için(hazar denizinden) hafif bir tatlılıkda var etinde..
yapılışına gelince değişmez ikili:
- tereyağ
- soğan
temizlenmiş balığın içine tereyağını ince ince kesip koyun,soğanları da halka şeklinde doğrayıp koyun..balığın alt ve üst kısmına da tereyapğ sürün,folyoya sarıp ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.(bu arada balık pişmiş mi diye didiklemeyin:))
4 yorum:
BEN BU BALIK TÜRÜNÜ İLK KEZ DUYUYORUM AMA ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR UZUN ZAMANDIRDA BALIK YEMEDİM ÇOK CANIM ÇEKTİ ÇOK...:)
mmmmmmmm bayıldım.nefis olmuş canım....afiyetler olsun...
candan tarifler-bende ilk kez duydum ve dolayısıyla ilk kez yedim,baküye özel bir isim de olabilir bilmiyorum..
funda-teşekkürler canım..
Ellerine saglik Elifcim :)) Afiyet olsun :)) Hmm benim de balik pisirme zamanim geldi anlasilan :))
Yorum Gönder