12 Mayıs 2009 Salı

Profiterol Maceralarım


msn çıktı,mertlik bozuldu:))
sevgili eşimin kuzeniyle görüşürken akşam bir yere oturmaya gidecegiz,baaakkkk profiterol yaptımmmm diye kameradan gösterince tatlı yemeye bir sebep arayan bana bir sebep çıktı işte:))
ertesi gün kızımı sessiz ve sinsi bir şekilde uyuttum,tüm işimi ayarlamıştım zaten..istikamet:koşar adım mutfak!

sonuç ne mi?
güzel oldu,ama süper olmadı..
tarif hünerli bayanlara ait,tariften şüphem yok..ama benim başıma gelmedik macera kalmadı...
hamur güzel oldu,fırına attım,ama bu arada kızım uyandı,araya birsürü şey girdi ve ben dalgınlıkla fırının kapağını açtım..neyseki sandığım kadar sönmediler,ve tatları gayet güzeldi...
ama yakın zamanda tekrar denenecek tarifler arasına girdi..
bu arada ayrıntılı anlatım için tekrar mügeye teşekkürler..

Hamuru için;

  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker

İç Kreması için;

  • 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı

Profiterol Hamurunun Yapılışı;

  • Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
  • Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  • Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
  • Tepsinizi hafifçe yağlayın.
    Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
  • Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
  • 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
    Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
    Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
  • 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin.
  • Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
    İç Kremanın Yapılışı;
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

13 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

bence süper olmuş canım.ellerine sağlık..afiyetler olsun...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

GÖRÜNTÜSÜ SUNUMU ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK...

üç böcek bir çiçek dedi ki...

O SENİN ELİNDEN ÇIKTIYA ÇOK LEZZETLİDİR EMİNİM ELLERİNE SAĞLIK CNMM AFİYETLER OLSUN SEVGİLERR

elifinmutfagi dedi ki...

hepinize teşekkürler kızlar,çok kötü değildi tabii,çikolata sosu kendini yedirdi diyelim:))
ama maceralarım devam edecek,takipte kalın..

Zeynep Çağlayan dedi ki...

"Msn de görünce canım istedi" dedinde aklıma sen ve ben hamileykene benim "canım browni istiyo"dememle senin canınında benim canımdan daha çok isteyip "hemen yapıp yedim" demen ve benim de "ne boş boğazım neden söyleyip canını çektirdimki" diye kendimi suçlamam geldi Elif'im:))Sen ben anlamışızdırda okuyanlar anladıysa arap olayım,bilmece gibi olmuş aynı:))Ellerine sağlık bu arada,çok güzel görünüyo,çikolata sos sanki el şekli gibi akmış:D

elifinmutfagi dedi ki...

zeynep -beni takip ettiğini bilmiyordum,sevindim yorumunu görünce..
browni işini bende gülümseyerek hatırlarım..ikimizde dobiştik,ve ne istersek doyasıya yiyebilirdik:))

apsuwa dedi ki...

Yaw benimde resmi görünce canım istedi şimdi ve saat şuan gecenin 23:42 sii:)dayan SELDAA yarın günün var zatii:))

Eline sağlık..

DÜN BUGÜN dedi ki...

benim profiterol yapışım hep maceralıdır,onun için senede 2 kez belki yaparım,sevgiler

Zeynep Çağlayan dedi ki...

Her zaman takipcinim ayıp ettin,seni ve Saliha'yı takip etmiycemde kimi edicem,sadece her zaman yorum yapamıyorum,arada bir esiyo yorumum:))Nadir olunca da böyle sevindiriyorum işte:p

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor tek kelime harika görünüyor.Benimde cok sevdigim bir tatli .Blogunuza bir göz attim cok güzel

elifinmutfagi dedi ki...

selda-günün nasıldı:))

dün bugün-bende isabetli tarifi tutturayım,ondan sonra bir daha yapmayacağım...

gülcan-ziyaretin ve düşüncelerin için teşekkürler...

Tuba Bakan dedi ki...

bende bende takip ediyorum:))cidden çok işime yarar oldu bu bloglar mesela kahvaltı menüsü hazırlarken fikir verdi geçenlerde bana...elifcim profitrolü görünce çok lezzetli ama kim uğraşacak diye düşündüm eminim lezzetine değer ama günümde olmam lazım:))ellerine sağlık canım

serap dedi ki...

benimkinden daha güzel görünüyor kıskandım valla :) süpersin ellerine sağlık