24 Mayıs 2009 Pazar

Sütlü İrmik Helvası

pazar günlerinizi lezzetlendirmek için en pratik ve en sevdiğim tatlılardan biridir...
dilerim deneyenleriniz beğenir..ben ölçüsüz yaptığım için tarif devletşah'a ait..
  • malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 125 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı ,veya yerfıstıgı

Hazırlanışı

  • Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
  • Suyu ve sütü kaynatın.
  • Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin
  • Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın
  • 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Bu arada fıstıkları kavurup helvaya ilave edin.
  • Notlar:Süt yerine tamamını suyla da yapabilirsiniz.
    Fıstıkları irmikle beraber de kavurabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır. Ne zaman fıstıklar renk değiştirirse irmik de kavrulmuş demektir.

4 yorum:

apsuwa dedi ki...

İrmiğin bu çeşidine bayılırım sonra ayılır tutamam kendimi tencerenin yarısını yerim:-) o derece seviyorum.Eline sağlık canım bende uzun zamandır yapmamıştım yanlız senin tarifteki yağ orana fazla bana onu biraz eksiltip yapıcam..

Yemek için şimdiden sabırsızlanıyorum, sizede afiyet olsun arkasından bol spor yapmayı unutma sende:o)

CANDAN TARİFLER dedi ki...

EN SEVDİĞİM LEZZETLERDEN BİRİDİR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMEN DİLEĞİYLE..

elifinmutfagi dedi ki...

apsuwa selda-canım afiyet olsun,bende yaptıgım ölçünün nerdeyse yarısını yedim bayılarak:))ben ölçülü yapmadığım için tarifi başka yerden yazdım ama galiba 2 su bardagı irmiğe fazla gelmez yağ miktarı gibi..

candan tarifler-teşekkür ederim.

defneylebirlikte dedi ki...

elifçiğim sunum harika.bayıldım ..ama yazının başlığını koymayı unutmuşsun canım..ellerine sağlık..