4 Haziran 2009 Perşembe

Fırında Makarna

makarnayı nedense asla yemekten sayamayan bir yapım var.makarna benim için hep yoğun gecen günün ardından "amannnn bugünde böyle olsun,idare edelim" düşüncesini altında barındırır hep.hiçbir zaman bugünde şöööyllee soslu nefis bir makarna yapayım dememişimdir.
bu sıralar baküde hava süper ötesi.nasıl pırıl pırıl bir güneş...
en sevdiğim şeydir yatak odasının sabah güneşi alması,güneş yüzüne vurur,sen tatlı bir mahmurlukla uyanırsın..son günlerde (istediğim evi buldugumdan olabilirmi ki ey okur?) böyle güzel günlerde akşam için birşeyler ayarlayıp,atıyoruz kızımla kendimizi sokağa...Kışın sevmediğim,ne rüzgarlı ülke burası diye şikayetlendiğim rüzgarı da ılık ılık esiyormu,ohhh..değmeyin keyfimize.gerçi bu sıralar bir tanecik olan Türk arkadaşım Türkiyeye gittiği için bu gezmelerde kızımla yalnız takılıyoruz ama...

neyse fendim,konuyu makarnaya bağlayayım.bu makarna tamamen uydurmasyon olup,hiçbir garanti verememekteyim.ama bildiğim,bazen uydurmasyon şeyler çokkk da lezzetli oluyor.

ben fırınlayacağım makarnayı penne olarak seçiyorum her zaman,daha yakışıyor sanki.makarnaları haşlayıp,ufak bir parça tereyağıyla karıştırdıktan sonra,yağlanmış fırın kabına alıyoruz.diğer yanda yumurta,tuz,sosis,sucuk,2 kaşık yoğurt,sıvıyağ,ince dilimlenmiş sivri biber,2 adet domates rendesini karıştırıyoruz.önce sosu makarnanın üstüne döküyoruz,200 derecede fırınlıyoruz.10 dakika sonra alıp,üstüne rendelenmiş kaşar ekleyip,tekrar fırınlıyoruz.kaşarlar kızarınca fırınlar alıyoruz.

4 yorum:

saliha sağdıç dedi ki...

yorum yapılacak yeri sonunda buldum.. makarna hakkında tıpkı eşim gibi düşünüyorsun. onun içinde makarna asla yemek değildir.. salata falan olabilir.. oysa benim için mükemmel bir ana yemektir.. her gün hatta her öğün yiyebilirim.. ama nedense fırınlanmışını pek sevmiyorum ben bol yağlı salçalı olanları tercih ediyorum ama seninki gayet güzel görünüyor sevenler için.. ellerine sağlık.. yeni tasarıma gelince.. bir kaç kere baktım karar veremedim.. bu daha profesyonel bir tasarım gibi duruyor ama öbürü de seni daha iyi yansıtıyordu sanki :))yani rengi o düğmeler falan benim hoşuma gitmişti.. neyse sen yine değiştirirsin zaten :)) ama artık bir karar verde sitenin bir karakteri olsun :)) valla ben açtığım günden beri değiştirmeyi düşünüyorum ama bildiğin gibi tarif bile ekleyemeyn biri nasıl tasarım değiştirir? bu tembellikle de nasıl blogger olunur bilmem :))

ipek dedi ki...

Makarna ben de yeni yeni öğün olma yolunda. Fırın makarnayı hiçpenneyle denememiştim. Ellerine sağlık.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Makarna bir yemektir lütfen!
evet salçalı-etli sulu yemek bizim mutfağımızı temsil eder amma velakin doymak değil midir maksad?
ee doyuyoruz şükür o zaman güzel bir yemetir birde bu kadar çeşide sahib olması da yemek saymamamız için yeterlidir zannımca:)
ellerinize sağlık!

elifinmutfagi dedi ki...

salihacığım,canım arkadaşım yorumların için teşekkürler..yakın zamanda görüşmek dileğiyle..

ipek,dene dene dene!!!

mutfak havlusu-o açıdan bakış açımı geliştirmem lazım:))