19 Ağustos 2009 Çarşamba

Şeftali Soslu Tavuk Göğsü


havalar sıcak ...

ramazan yaklaşmakta..

epeydir üstümden atamadığım uyuşuklugu bugün bir attım,pir attım..

bugün akşam yemeği için:Kremalı Domates çorbası,sosisli makarna,sarımsaklı yoğurtlu patlıcan salatası ve şeftali soslu tavuk gögsü yaptım.Bu menüdeki favorim tabiki tatlı oldu,dolayısıyla sizinle de paylaşmak istedim...deneyin,memnun kalacagınıza eminim..

tavuk gögsü için:

  • 50 gr margarin/tereyağı
  • 2 yemek kaşıgı un(tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşıgı şeker
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 litre süt

şeftali sosu için

  • 1 adet büyük boy şeftali
  • 1 yemek kaşıgı nişasta
  • 2 yemek kaşıgı şeker

yapılışı:margarini teflon bir tencereye alıp kısık ateşte eritelim,üzerine unu ekleyip yağ içine iyice alana dek yani topaklanmasına müsade etmeden sürekli karıştıralım,pürüzsüz hale gelince ince ince 1 litre sütü ekleyelim.kaynayana kadar kesintisiz olarak karıştıralım ki topaklamasın.kaynadıktan sonra şeker,damla sakızı,vanilyayı da ekleyip yeniden biraz daha kaynatalım.bu noktada eğer topaklanma olmuşsa mutlaka mikser ile çırpalım.blendır kullanmasanız daha iyi olur,çünkü blendır kıvamı inceltiyor.daha sonra önceden su ile çalkaladığımız cam bir kaba tatlıyı dökelim.

şeftali sos için şeftalinin kabugunu soyup dilimleyelim,üstüne şekeri serpip 1 saat ağzı kapalı bekletelim.daha sonra kısık ateşte pişirelim,şeftalilerin rengi değişince,diğer yanda çok az bir suyla incelttiğimiz nişastayı kaynayan şeftalinin içine ekleyip ocaktan alalım.servis yaparken tatlının üstüne döküp kullanalım...afiyet olsun..

0 yorum: