30 Eylül 2009 Çarşamba

Sandal Sefası


yeniden merhaba....
baküde havaların yavaş yavaş soğumasıyla birlikte,mevsim sonbahara devrederken yani hüzün mevsimi yaklaşırken beni de bir hüzün aldı ki sormayın gitsin...tek arkadaşım,tek türk arkadaşıma da türkiye yolları göründü....
"yalnızlığım yollarımı pusu kurmuş beklemekte..." özetle sevgili blog...
yalnızlığın yolaarı görününce kendimi mutfaga vurdum,uzun zamandır denemek istediğim sandal sefasını denedim,ben tavukla yaptım ama sonuç gerçekten güzel,lezzetli oldu...eşim bile beğendi...(kendisi her yemeği yer,ama her yemeğe iltifat etmez bir şahıstır:)))

malzemeler
  • 3 adet kabak
  • 1 paket tavuk gögsü
  • 1 adet büyük tatlı kırmızı biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • yapılışı:ince doğranmış soğanı ve küçük küçük,kuşbaşı şeklinde doğradıgımız tavuk etlerini tavaya alalım.etler suyunu bırakıp-çekinceye kadar pişirelim,sonra da doğradıgımız kırmızı biber,sivri biber ve kabugunu ssoyup doradıgımız domatesleri tavaya atıp,bir müddet hiç suyu kalmayana kadar pişirelim.
  • diğer yanda kabugunu soydugumuz (kabak oyacagı ile tırtıklı şekilde verebilirsiniz) kabakları uzunlamasına ikiye bölüp,tuzlu suda haşlayalım.suda uzun süre tutmayın ki dağılmasınlar.
  • bu aşamadan sonra aynı karnıyarık gibi,harcı eşit miktarda kabaklara bölüp,üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip 200dereceli fırında pişirelim.afiyet olsun..







3 yorum:

Unknown dedi ki...

uzaklarda yanlız olmak çok zor.

elifinmutfagi dedi ki...

alıştık galiba eylem...

Çakıl' Mom! dedi ki...

elifcim
mailini bulamadım ben :(