4 Mart 2009 Çarşamba

Mozaik Pasta



çocuklugumuzun vazgeçilmez pastası değilmidir?annemiz çok az çeşit tatlı bildiğinden midir,yoksa üç kardeş çok severek yediğimizden midir bilinmez,bizim evde dönüp dolaşıp bu tatlı yapılırdı..birde abimin bayıldıgı,nerdeyse tepsinin yarısını yediği kat kat pasta..basittir,ama çocukluktan arta kalan izleri en iyi tatlılar anımsatır insana..

bildiğiniz üzre benim tariflerim hep iki kişilik,hadi diyelim üç kişilik...bu tatlıda öyle,ama bu tatlıyı sadece ben yedim...eşim saolsun margarin yemediği için,hatta evede aldırmadıgı,dolapta gördüğünde çöpe attığı için gizli gizli margarin alıp yaptım,aslında tereyagda kullanabilirdim ama ne bileyim almışım artık...ee yalan söyleyecek halim yokya,br dilim yedikten sonra gelen soruya utana utana margarinle yaptım deyince bir daha yemedi..ama bu iş kime yaradı?bana:))iki günde hepsini afiyetle yedim...allahım nolurr kilo almıyımmm diyerek hemde:))


tarife gecsek?

malzemeler


  • 1 paket pötibör bisküvi

  • yarım paket margarin

  • 1 yumurta

  • 2-3 yemek kaşıgı ceviz

  • 3 yemek kaşıgı kakao

  • 1 su bardagından az pudra şekeri

  • 4 yemek kaşıgı süt(kıvam katı olursa artırabilirsiniz)

  • yapılışı:bisküvileri elinizle kırın,ama un ufak olacak şekilde değil,oldukça iri kalsınlar.diğer yanda bütün malzemeyi iyice yoğurun ,margarin parçaları kesinlikle kalmasın.kırdıgınız bisküvileri karışıma ekleyin,iyice harmanlayın bu rada isküvileri mümkün oldugunca kırmamaya özen gösterin.aliminyum folyoya sarıp,piramit şeklini verdikten sonra buzlukta bekletin...afiyet olsun..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

herzaman söylüyorum bu bölüm benim alanım elifcim ALLAH aşkına durdun durdun baküye gidince yaptın insan burda yaparda bizde yerdik şim baka kalıyoz

elifinmutfagi dedi ki...

evet azizecim haklısın..benim içinde iyi olurdu,yapıp yapıp yemezdim,ben yapardım,sizde yeyip göbiş yapardınız:))