şekilci olmayalım lütfen:))
açılış cümlesinin bu olması,tatlımın şekil bakımından zayıf(zayıf bile sayılamaz aslında eheehe) oldugunu kabul etmiş olmamdan kaynaklanıyor...
ama canımm ne yapayım şanti torbam,onun tırtıklı ucu,hatta bütün pasta alet-edevatım ankarada...şanti torbam yok diye tulumba yapamayacakmıyım?yap kardeşimde bloguna böyle şekilsiz şeyleri koyma diyenleri görür gibiyim:))
evet efendim,bu şekilsiz şey,tulumbadan daha ziyade lokma tatlısını andırsa da bu tulumba tatlısı,ve gayet çıtır çıtır oldu,şerbeti biraz az geldi,ama onunda çaresini bulduk tabagın dibini sıyıya sıyıra yedik tulumbayı...tarif oktay ustadan,yemesi sizden..afiyet olsun..
- 2.5 su b.un
- 3 su b.su
- 1 çorba k.irmik
- 1 çorbak.pirinç unu
- 1 çorba k.nişasta
- 5 yumurta
- 100 gr.margarin
Şerbeti için: - 5 su b.toz şeker
- 3 su b.su
- 1 dilim limon
- Geniş bir tencereye 3 su bardağı suyu alın üzerine 100 gr.maragarini ekleyin ve bir tatlı kaşığının ucuyla tuz ve toz şekeri ilave edin.2.5 su bardağı unu tencereye devamlı karıştırark ilave edin.4 yada 5 dakika kadar pişirin ve soğumaya alın. Ilıdıktan sonra üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek elinzle yoğurarak yumurtaları iyice yedirin. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı irmik,1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı pirinç ununu ilave edin ve tekrar yoğurun.Karışımı şanti torbasına alın.Tavaya sıvıyağı alın,sıvıyağ soğuk olmalıdır. Şanti torbasından karışımı sıkın ve tavaya alın ve tulumba tatlısını kızartın.
2 yorum:
oooo!! süper bir tatlı... benim annem şeklini hep böyle yaptığı için bana bunların şekli böyle olmalıymış gibi gelir o yüzden problem yok :)) ellerine sağlık canım eminim çok lezzetlidir.. bu arada bazen düşünüyorumda sanki annemle gizli bir diyaloğunuz var gibi :)) hep annemin sık yaptığı şeyleri görüyorum ve çok şaşırıyorum :)) bu yüzden senden yakında dalyan köfte tarifi bekliyorum :))
salihacığım teşekkür ederim,bazen bende senin tariflerini benim annemin yemeklerine benzetiyorum,annelerimiz gibi yemek yapabiliyorsak ne ala dimi ama:))
Yorum Gönder