9 Nisan 2009 Perşembe

Tavuklu Perde Pilavı


ah güzel mutfak aletlerim..sizleri ne kadar özledim:))
gülme ey okur,gülme..
insan memleketinden uzakta olunca böyle oluyor..
benim bir sarımsak dövecim vardı diye hüzünlenebiliyor:))
o kadar abartmayım ama baküde kalmanın en kötü tarafı bu..hani burda yıllarca yaşayacağımızı bilsek,alacagız,koyacagız rafa herşeyi,giderken de bu da bizden olsun ne yapalım diyeceğiz...
ama gel görki öyle değil...
mümkün oldugunca ihtiyaç olmayan birşeyi almak istemiyoruz,çünkü hiçbirisi bize ait değil,ait olamayacak...açıkçası türkiyenin 2 katı fiyatına alıp, sonra da 6 aylık kirayı peşin alıp ortadan kaybolan saygıdeğer(!) ev sahibimize kalsın istemiyoruz...
bu arada bu durum bana türkiyede ne kadarrrrr gereksiz şey varsa alıp eve doldurdugumu ve eşyalarımla duygusal bir bağ kurdugumu bir kez daha gösterdi..
işte perde pilavını yaparken de kek kalıbım geldi aklıma da bu yazı da ordan çıktı...
neyse tarife geçelim...

tavuk sotesi için:
  • 1 paket tavuk gögsü
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • tuz,pul biber,karabiber

pilavı için(önceki günden kalan pilav da kullanılabilir)

  • 2 neskafe fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşıgı tereyağ
  • 3.5 neskafe fincanı su,tuz

perdesi için

  • 1 yumurta
  • yarım çay bardagı su,tuz,un

yapılışı:önceden tavuk sotesini ve pilavını pişirip soğutuyoruz.perdesi için hamuru kulak memesi kıvamında yoğurup,15 dakika dinlendirin.sonra ince bir şekilde açın.tercihen ortası delikli kek kalıbını (benim olmadıgı için normal tepsiye yaptım) margarinle yağlayın,hamuru dışarı taşacak şekilde serin,pilavı ve tavukları üstüste yayın,dışarı taşan hamuru üstüne kapatın,sıvıyağ sürüp 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin..afiyet olsun,nuş olsun gardaşlarrrr:))

1 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Elifcim pilav harika görünüyor...Hele duygularınla birleştirip anlatınca okumak daha da zevkli oldu.Gurbet zordur tabii ki..Umarım Türkiye'ye kavuşma tarihiniz yakındır..sevgilerimle.iyi hafta sonları...