11 Nisan 2009 Cumartesi

Yoğurtlu Kırmızı Lahana




evde birşey kalmamış...evde bir şey kalmamış...

evde ne bitse hiçbirşey kalmamış gibi hissedersiniz?

benim dolabımda yoğurt biterse bu telaşa düşerim..çok sevdiğimden mi..yoo..ama öyle garip huyları vardır ya herkesin..birde peynir biterse aynı şeyi düşünürüm..

aa tabi birde yazın evde domates-salatalık yoksa..
neyse..listeyi uzatmak mümkün..
bu salatayı ilk defa eşimin bir akrabasının iftar davetinde yemiştim.ama artislik yapılacak ya hiç sormadım nasıl yapılıyor diye.neyse aradan zaman geçip de bende yapacak oldugumda kırmızı lahanayı o hale nasıl getirdiiii amaa diye epey düşünmüştüm:))

orta boy kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp geniş bir kaseye alıyoruz,ve üzerine kaynar suyla dolduruyoruz.lahanalar yumuşayıncaya kadar bu suda bekliyor,ve rengini suya cıkarıyor..ama tabi pesbembe olmuyor..onuda limon,limon tuzu karışımıyla yapıyorsunuz..

işte her an elinizin altında bir salata malzemesi(hatta tek başına bile yenilebilecek birşey oluyor)..eger yoğurtlu yapmak isterseniz,süzme yoğurda 1 diş sarımsak rendeleyin ve lahanaları karıştırın bekletmeden servis yapın ki renkleri yourdu mosmor yapmasın:))hepinize afiyet olsun..
not:yeni tasarımı umarım beğendiniz,ben bayıldım,ama site sayacım sıfırlandı:))neyse hayatta herşeyin bir bedeli var galiba..


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık şekerim,bu salataya bayılırım ben ama hiç denemedim kesin yapıcam,sayenizde onu dene bunu dene kilo falan alcam mazallah:))Bu arada tasarımın da bi harika olmuş,içim açıldı bakınca,onun için de ellerine sağlık,özledim seni beeee
:'(

saliha sağdıç dedi ki...

evet elifcim sitenin yeni tasarımı çok güzel olmuş :)) bi ara nasıl yaptın anlatırsan sevinirim canım :)

saliha sağdıç dedi ki...

birde sanırım sayacı sıfırlamışsın. yada yeni düzen olunca kendiliğinden mi sıfırlandı ?

elifinmutfagi dedi ki...

zeynep-saol canım,begenmene sevindim..

salha-iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum..görüntü güzel ama yeni tasarımın eskiye göre daha zorlukları var..ama görüntü güzel..sayacta kendiliğinden sıfırlandı tabii şablon değişince..diğer bütün gadgetler kayboluyor,sen ekliyorsun yavaş yavaş..karışık bir iş,sana mail atarım...

saliha sağdıç dedi ki...

evet canım alttaki şeye tıkladım karşıma çıktı.. üşendim valla :)) aslında ben daha tarif eklemeyi bitirememişim ki o gadgetları nasıl ekleyim :)) bu tembellikle de ne diye blog açtıysam :)) aslında şablon yerine herşeyi kendime göre düzenlemek istiyorum bir çok seçeneğin içinden tek tek seçmek falan ama kim uğraşacak dimi :))

elifinmutfagi dedi ki...

ah salihacığım bende öyle istiyordum,kiminin gadgetini,kiminin rengini,kiminin bannerini.ama öyle olmuyor.mecburen bir şablon seçmek zorundasın.şu adrese bir bak.www.tambirblog.blogspot.com