22 Ağustos 2009 Cumartesi

Kremalı Milföylü Çoookkk Hafif(!)Tatlı


her sene ramazanda aynı muhabbetleri dinleyip duruyoruz.
bütün gün aç kalan mideyi yormayın,önce ılık çorba içip 1 saat bekleyin,orucu su ile açmayın,ağır tatlılardansa sütlü tatlıları tercih edin felan filan...
iyi de kimse demiyor,kardeşim ben 15.5 saattir açım,aslaaaa dayananmam zaten açlıga,başlarım şimdi uzmanların dediğine diye:))
evet uzmanları dinleyin,ama uygulamayın,gelin bu çoookkk hafif tatlıyı bu akşam yapın,afiyetle vicdan azabı çekmeden yiyin:))herkese kolay gelsin..
malzemeler:(6 küçük parça için)
3 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
2 tatlı kaşıgı nişasta
2 tatlı kaşıgı un
2 su bardagı süt
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
üstü için:muz,pudra şekeri
yapılışı:öncelikle kare milföyleri çaprazdan iki üçgen olacak şekilde ikiye ayırın.200 dereceli fırında üstüne birşey sürmeden kızarıncaya dek pişirin.
milföyler fırındayken kremayı yapın.un ile nişastayı,şekeri,karıştırın,sütü ekleyin,en son 1 yumurtanın sarısını ekleyin,çırpma teliyle iyice karıştırarak pişirin,topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırın.ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ekleyin.dilerseniz muz aromalı pudingle de yapabilirsiniz.
kremayı bir müddet dolapta beklettikten sonra,pişen ve soğuyan milföylerin üstüne sürün,muz dilimlerinide üstüne koyun,dolapta bekletin.servis yapmadan evvel pudra şekerini eleyin.afiyet olsun..

4 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Gerçekten çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

eldivenlerim dedi ki...

Çok güzel bir tatlıya benziyor, ellerine sağlık arkadaşım;)
bol bereketli ramazanlar.....

Mutfak Havlusu dedi ki...

tamam ben yaparım:)
zaten geçen gün milföyle böyle bir tatlı derdine düşmüştüm.kaç sene evvelde birinde yemiştim ama onun tarifinide alamamıştım önce bunu bir yaparım sonrada o yediğime benzer birşeyi artık bir denerim:)
ellerinize sağlık.

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Eline sağlık elifcim harika görünüyor eminim tadıda öyledir.Ramazanda deneyeceğim..